Minister ziet recidive onder criminele jongeren al fors dalen

Home  >>  In de media  >>  Minister ziet recidive onder criminele jongeren al fors dalen

Minister ziet recidive onder criminele jongeren al fors dalen

3
jun,2008

0

BREDA – Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie maakt een stokpaardje van de uitbouw van de Veiligheidshuizen.

Het gebied van de rechtbank Breda loopt daarin voorop. Met Veiligheidshuizen in Tilburg, Breda en Bergen op Zoom heeft justitieel West-Brabant zijn zaakjes op orde. Landelijk zijn er nu 26, Hirsch Ballin wil er vóór eind 2009 veertig hebben.

Hij bezocht gisteren het Veiligheidshuis in Breda, waar hij over het wel en wee in crimineel West-Brabant werd bijgepraat door hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar en wethouder Marja Heerkens van Breda. In een soort van rollenspel mocht de minister voor officier van justitie spelen in een overleg over de harde kern van criminele jongeren.

Er zijn lange wachtlijsten van jongeren die onder toezicht gesteld zijn. Maar de Veiligheidshuizen, waarin Justitie, politie, reclassering, gemeenten, Bureau Halt, onderwijs en jeugdzorg samenwerken, zijn daar volgens Hirsch Ballin nu juist een antwoord op. “We zien de recidive onder jongeren nu al fors teruglopen. Daarom geloof ik er zo in. De aanpak om echt te investeren in jongeren werkt.”

Bron: bndestem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>