Item BNR: Advocaat ‘Passage-verdachten’ wil proces opnieuw

Home  >>  In de media  >>  Item BNR: Advocaat ‘Passage-verdachten’ wil proces opnieuw

Item BNR: Advocaat ‘Passage-verdachten’ wil proces opnieuw

18
sep,2014

0

Het liquidatieproces Passage moet opnieuw. Dat eist advocaat Meijering van twee hoofdverdachten voor het gerechtshof in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie ziet niks in een nieuwe start.

Volgens Meijering is een nieuw proces noodzakelijk omdat Justitie een deal heeft gesloten met kroongetuige Fred R. Die heeft belastende verklaringen tegen onder meer de hoofdverdachten afgelegd in ruil voor een halvering van de strafeis tegen hem. R. heeft alleen maar leugens verteld, stellen de hoofdverdachten. Maar volgens Hugo Hillenaar van het OM is Justitie met deze kroongetuige ‘niet over één nacht ijs’ gegaan:

“Wij hebben in de voorbereiding naar deze getuige toen zeer zorgvuldig en intensief gekeken om te bezien of wij van mening waren of deze verklaring betrouwbaar is. Dat hebben we ook getoetst, in zoverre we dat konden. Uit het feit dat we deze verklaring en deze getuige hebben ingebracht, mag u opmaken dat die toets positief is uitgevallen voor wat betreft het Openbaar Ministerie.”

En dus:

Wij denken dat er wel degelijk sprake is van een betrouwbare getuige.” (Link naar radio uitzending)

Bron: BNR.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>