Interview EO: Hoofdofficier ontkent liegen justitie

Home  >>  In de media  >>  Interview EO: Hoofdofficier ontkent liegen justitie

Interview EO: Hoofdofficier ontkent liegen justitie

27
feb,2013

0

Hugo Hillenaar, hoofdofficier van het Openbaar Ministerie in Zeeland en West-Brabant, ontkende in de uitzending van De Vijfde Dag dat de officier van justitie in de zaak van Frans gelogen heeft. Wel erkende hij dat er inderdaad veel dingen zijn fout gegaan.

Hillenaar zei dat hij het ‘buitengewoon pijnlijk’ vindt wat Frans is overkomen en biedt excuses aan voor gemaakte fouten. “Wij hebben het gewoon niet goed gedaan als politie en OM.”

Volgens Hillenaar hebben politie en justitie veel geleerd van de fouten die in de zaak gemaakt zijn. “Achteraf zouden we de zaak heel anders aanpakken”, zegt de hoofdofficier.

Liegende officier

Volgens Hillenaar is de conclusie dat de officier van justitie in de rechtszitting gelogen heeft echter onjuist. Rechtspsycholoog Peter van Koppen trekt die conclusie in een onderzoek naar de zaak. Volgens Hillenaar baseert Van Koppen zijn conclusie op het vonnis van de rechtbank. En daar is volgens hem niet uit op te maken dat de officier heeft gelogen, stelt de hoofdofficier. “Peter van Koppen zit er ernstig naast.”

Bekijk het studiogesprek met Hillenaar:

Bron: eo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>